Výlet 8.6. do Pstružné

Tak jako každý rok, i letos jsme se vypravily na pstruhy do Polské Pstružné. Celkem se nás na vlakovém nádraží sešlo 13 žen, tudíž dámská jízda.

Ve čtvrtek 8.6.2017 jsme odjely v 7.40 hod. směr Červený Kostelec, kde jsme přestoupily na autobus do Hronova. Jelikož v Hronově jsme měly ¾ hodiny času, došly jsme se občerstvit do bufetu, kde jsme si pochutnaly na dobré kávě a něco k tomu.

V 9.20 hod jsme pokračovaly autobusem do Žďárek a šly asi 3,5 km do Pstružné. Cestou někteří šťastlivci našly první houby – kozáky, křemenáče, kováře a růžovky. Na rybářské baště jsme si pochutnaly na smaženém pstruhu a k tomu si dopřály i pivko. Počasí nám přálo, tak jsme chvíli poseděly a popovídaly mezi krásnými květinami paní vedoucí.

Zhruba ve 13 hodin jsme se vydaly na zpáteční cestu. Tři účastnice se vrátily do Žďárek, odkud pokračovaly do Hronova, Červeného Kostelce a Trutnova. Zbylých deset žen se vydalo do Hronova pěšky a pokračovaly autobusem a vlakem do Trutnova.

Akce se vydařila, všechny se vrátily domů v pořádku s dobrou náladou. Ušly 13 Km.

Eva

Příspěvek byl publikován v rubrice Reportáže a jeho autorem je Karel Řehák. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Výlet 8.6. do Pstružné

  1. I am doing family research, looking for my grandmothers place of birth. Possibly PSTRUZNE… her name was Anna Dyki, born 1890 , died 1922. Father Simon. Can you suggest ideas for research? I velieve there are Dyki’s living there now. ThNk you!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *