Turistický výlet ze Starkoče do Náchoda

Dne 25.2.2017 se nás na nádraží, sešlo 8 turistů, z toho i jedna nová turistka – Boženka S., která se k nám připojila. Odjeli jsme vlakem do Starkoče, kde se k nám připojila další turistka Eva z Náchoda, která s námi již několikrát pochodovala.

V Trutnově přes noc chumelilo, takže vše mělo bílý kabát a proto jsme měli obavy o naše dnešní pochodování. Ve Starkoči však už vrstva sněhu byla minimální a silnice byly holé. Z nádraží jsme šli tedy silnicí vedoucí do Studnice, kde jsme na rozcestí odbočili na silnici vedoucí na Kramolnu. Touto silnicí jsme šli poprvé, a proto jsme pozorovali okolí a hodnotili i výhledy na vzdálené Krkonoše. Sluníčko nás provázelo celou dobu a po špatném počasí minulých dní, jsme byli mile překvapeni dnešní pohodou. Na jižních svazích nebylo už po sněhu ani památky. Na hlavním rozcestí Kramolny, jsme se dali alejí k náchodskému zámku a u vojenského hřbitova jsme odbočili vpravo a serpentinami jsme došli do Náchoda.

Tady naše kroky zamířili do restaurace Vatikán, kde jsme se naobědvali. Kvalita ani cena se od našeho posledního zastavení nezměnila. Spokojeni jsme odcházeli směrem k nádraží. Při průchodu náměstím nás překvapilo množství lidí, stánků s různým zbožím a kulturní akce před městským úřadem. Náchod slavil masopust! Rozloučili jsme se s náchoďačkou Evou a pokračovali k nádraží. Odjezd vlaku v 13,03 hod. jsme v pohodě stihli, a to, že jsme dnes našlapali jen 9 km, nás nemrzelo, protože jsme byli plni zážitků z dnešního našeho putování.

Tak na shledanou zase příště!

Irena

Příspěvek byl publikován v rubrice Reportáže a jeho autorem je Karel Řehák. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *