Putování s pivovarskou chasou

Je sobota 14tého října,možná poslední víkend s přívlastkem babího léta. Obouvám tedy toulavé boty,na záda dávám turistický bágl a …… Vyrážím do městečka Miletín,kde se má konat 1.ročník pochodu „Putování s pivovarskou chasou“. V Pivovarské zahrádce,kde je start,se zapisuji na 16kilometrovou trasu. Vycházím z brány miletínského pivovárku,procházím městským parčíkem,přecházím silnici na Lázně Bělohrad a napojuji se na Naučnou stezku K.J.Erbena. Mé první zastavení je za mostkem přes řeku Bystřici,u studánky,kde stojí socha Polednice….

 

,,Dej sem dítě!“-Kriste Pane,
odpusť hříchy hříšnici!“
Div že smrt ji neovane,
Ejhle tut‘-polednici“

 


Strmou cestou pokračuji dále,ke druhému mému zastavení,k Pánu na koni.
Opět přecházím silnici a vstupuji do Miletínského lesa. Tady je umístěno občerstvení v přírodě,ted‘ ho míjím,ale při zpáteční cestě již nepohrdnu orošeným miletínským pivem a možností opéci si buřtíky.

Po silnici procházím obcí Chroustkov,za hasičskou zbrojnicí odbočuji vlevo a za chvilku už cesta vede mezi loukami a poli,vcházím do údolí Lukaveček,je zde krásně,podzim nám dopřává podivuhodnou podívanou,stromy i keře se začínají zbarvovat teplými odstíny žluté,oranžové,červené,hnědé……

Ale je čas vyrazit k cíli, převzít si diplom a poděkovat pořadatelům za výborně připravenou akci.

Sepsal Míla Vlk

Příspěvek byl publikován v rubrice Reportáže a jeho autorem je Karel Řehák. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *