Tajný výlet 28.12.2019

V sobotu ráno v 8.00 jsme odtajnili cíl našeho výletu. Vyrazili jsme do Vítězné, kde nás k našemu překvapení s otevřenou náručí čekalo otevřené Mariánské centrum včetně kostela, kapličky. Vyslechli jsme si výklad o historii poutního místa, jak v dobách minulých, tak teď. V kostele se připravoval koncert, byl příjemně vytopen, vánočně vyzdoben. Byl to krásný zážitek na začátek. Ještě jsme si prohlédli okolí kostela, zázračný pramen, sochu archanděla Michaela, kapličku Getsemanské zahrady, Boží hrob.

Po krátké procházce v čerstvě napadeném sněhu jsme došli ke skalním útvarům Buddhovy kameny. Rozprchli jsme se po jednotlivých kamenech, občerstvili se a pokračovali na Karolíninu vyhlídku. Dříve odtud bylo vidět do Kateřiny. Dnes je les vysoký, ale vyhlídka zůstala. Pokračovali jsme dál ke Slučím kamenům. Někteří odvážlivci vylezli až na vrcholek malé skalky. Zážitků bylo dost, další cesta byla již jen po cyklostezce, střídavě s výhledy na Bradlo a Černou horu.

Poté co jsme došli k Labi tak nás v závěru potrápili cestáři, kteří opravují polňačku do Chotěvic. Nakonec nikdo do bahna nezapadl a všichni dorazili na občerstvení v Chotěvické hospodě. Řízek, guláš i bramboračka byly vynikající, mnoho účastníků zase objevilo nové místa velmi blízko Trutnova. Snad se nám podaří příští rok nějakou novou neznámou lokalitu objevit a pozvat tam naše členy. Děkuji Všem za účast a příště zase nashledanou.

Jiří Tichý
předseda

Více fotografií naleznete na: https://kcttrutnov.rajce.idnes.cz/191228_Tajny_vylet_Vitezna/#

Příspěvek byl publikován v rubrice Reportáže a jeho autorem je Jiří Dušek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *