Velká Deštná

Sobota 19. září 2020 v 7:00h, před trutnovským vlakovým nádražím, nasedáme do přistaveného autobusu a vyrážíme směr Šerlich.

Po necelých dvou hodinách jízdy vystupujeme na parkovišti nedaleko Masarykovy chaty, zde se rozdělujeme na dvě skupiny. První s kratší trasou vedu já, a tu druhou s delším výšlapem povede František Teuber. A je čas vyrazit vzhůru k rozhledně Velká Deštná.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odměnou po zdolání čtyř kilometrové trasy s převýšením 134m je nám dech beroucí výhled na Rychnovsko, polské Stolové a Bystřické hory, Kralický Sněžník, Krkonoše a Ještěd. Krásná je ta naše česká země….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ale je čas sestoupit dolu k Masarykově chatě, poobědvat a autobusem přejet do Olešnice v Orl. horách, kde nás již netrpělivě vyhlíží druhá skupina. Na náměstí se koná malá oslava k otevření nové rozhledny Feistův kopec 711m. Tu navštívíme někdy příště. Rádi se účastníme a navštívíme Utzův mechanický betlém.

A ještě jednou cesta autobusem, do poutního místa Rokole. Jako první se vydáváme po manželské cestě se třinácti zastaveními. U studánky se zázračnou vodou si skoro každý omývá tvář a někteří si berou vodu domů. Věřím, že se všem výlet líbil a už se určitě těší na další.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sepsal a nafotil Míla Vlk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *