Den za obnovu lesa – HK kraj – Panské Pole

Sobota 19. října 2019, je den, který nás spojí v úsilí čelit mimořádné kalamitě v našich lesích tím, že společně tento den symbolicky zahájíme výsadbu nových lesů, které budou růst po další generace – výzva Lesů České republiky.

 A i odbor Trutnov se přidává k této akci, u nádraží ČD v Trutnově se nás schází 6 (Míla Vlk – vedoucí, Maruška V., Jana W., Deniska a dva Mirkové). Autobus který vypravila Královéhradecká oblast KČT, přijíždí v 6:00h, nasedáme a se dvěma zastávkami v České Skalici a Hradci Králové, kde nabíráme ostatní kolegy z jiných odborů se přesouváme na místo určení  – Rokytnice v Orlických horách – Panské Pole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po krátkém zahájení, vyrážíme na paseku, kde se mají provádět zalesňovací práce, výsadbu sazenic děláme pod odborným dohledem pracovníku Lesů ČR. Nakonec nám zbyl čas i na vycházku. Vystoupáme na Anenský vrch, i na rozhlednu Anna, která dostala své jméno po patronce Orlických hor – svaté Anně.

Sepsal Míla Vlk

Příspěvek byl publikován v rubrice Reportáže a jeho autorem je Jiří Dušek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *